Wilfrid Kaptoum wordt gefeliciteerd met de gelijkmaker tegen Valencia
NOS Voetbal

Clubrecord en bekerfinale voor Barcelona

Barcelona heeft de finale bereikt van de Copa del Rey. Dat was niet heel verrassend, aangezien de Catalanen vorige week thuis al met liefst 7-0 hadden gewonnen van Valencia. De return eindigde in 1-1. Daarmee verbrak Barcelona wel een clubrecord. Het bleef voor de 29ste keer op rij ongeslagen.

De teams waren flink aangepast, omdat er weinig meer op het spel stond. Dat had gevolgen voor het spelpeil, want na een half uur was er nog geen schot op doel gelost. Op slag van rust werd er alsnog gescoord door Valencia, toen Alvaro Negredo keeper Marc-André ter Stegen in tweede instantie klopte.

Drie invallers

Kort voor tijd bracht Barcelona het duel weer in evenwicht, dankzij drie invallers. Linksback Douglas gaf de bal aan Juan Cámara, wiens voorzet simpel simpel kon worden afgerond door Wilfrid Kaptoum. Voor de Kameroener was het zijn eerste doelpunt in het eerste van Barcelona. Daarmee werd het record van 28 duels op rij ongeslagen - dat dateerde uit het seizoen 2010/2011 onder trainer Pep Guardiola - verbeterd.

In de finale, die op 21 mei wordt gespeeld, treft Barcelona de winnaar van Sevilla - Celta de Vigo. Sevilla won het eerste duel met 4-0, donderdagavond is de return.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl