Voor het eerst dit seizoen komt Ireen Wüst in Kolomna uit op de ploegenachtervolging
NOS Schaatsen

Wüst terug in achtervolgingsploeg

Ireen Wüst is door bondscoach Geert Kuiper opgenomen in de achtervolgingsploeg bij de WK afstanden in Kolomna. Het is de eerste keer dit seizoen dat de Brabantse deel uitmaakt van het trio dat Nederland op de ploegachtervolging vertegenwoordigt, aangezien ze zich niet had weten te plaatsen voor de eerste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen.

Het trio wordt gecompleteerd door Marrit Leenstra en Antoinette de Jong. Nederland wil zich in Kolomna revancheren voor de nederlaag een jaar geleden, toen Japan in de strijd om het goud het Oranje-drietal aftroefde. De ploegenachtervolging voor vrouwen staat zaterdag op het programma.

Mannen op jacht naar vierde titel op rij

Bij de mannen, die op vrijdag in actie komen, heeft Kuiper gekozen voor Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries en Arjan Stroetinga. Dat drietal kwam ook bij de eerste twee wereldbekerwedstrijden in actie. In Calgary eindigde hun optreden in een teleurstelling doordat Stroetinga ten val kwam, in Inzell grepen ze de zege.

De Nederlandse mannen veroverden de afgelopen drie jaar de titel bij de WK afstanden. Al die keren was Sven Kramer de kopman. Hij laat nu de ploegachtervolging aan zich voorbijgaan, omdat meedoen ten koste zou kunnen gaan van zijn individuele programma. Op donderdag rijdt Kramer eerst de tien kilometer, waarna op zaterdag de vijf kilometer op het menu staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl