Alexander Zverev
NOS Sport

Zverev, de toekomstig nummer één is in Ahoy

Nu de grote namen hebben afgezegd, gaat de aandacht bij het ABN Amro-toernooi vooral uit naar de nieuwe generatie. In Rotterdam loopt bijvoorbeeld de toekomstige nummer één van de wereld rond. Tenminste, dat denken de kenners.

Het gaat om de 18-jarige Duitser Alexander Zverev, die woensdag voor het eerst in actie komt. Hij is de jongste speler in de top-100 (zeventigste plaats) en wordt samen met generatiegenoten Nick Kyrgios (20 jaar), Borna Coric (19) en Hyeon Chung (19) gezien als de toekomst van het toptennis.

Toekomstige topgeneratie in Ahoy

Behalve Kyrgios, die zich afmeldde met een armblessure, zijn ze deze week allemaal actief in Ahoy. Zverev kreeg een wildcard van Richard Krajicek, die vaker internationale tennistalenten een kans geeft. Zo liet hij in 2009 de 17-jarige Grigor Dimitrov debuteren in het sportpaleis.

"Alexander heeft een big game en kan de toppers pijn doen. Waanzinnige service, een ongelooflijke backhand en hij kan de rally dicteren", laat de toernooidirecteur weten.

Zverev is 1,98 meter lang, maar beweegt uitzonderlijk goed voor zijn lengte. Dat maakt hem bijzonder. Krajicek: "Ik denk dat hij absoluut de top kan bereiken. Dan bedoel ik nummer één worden en meerdere grandslamtoernooien winnen."

Australian Open 2016: Zverev toont loopvermogen tegen Murray

Robin Haase maakte in 2014 in Hamburg al kennis met Zverev. "Niet normaal. Hij kwam uit het niets en ik verloor met 6-0, 6-2. Vervolgens won hij nog drie partijen met twee vingers in zijn neus."

'Alexander is inspirerend'

Het Nederlandse tennistalent Tim van Rijthoven, die deze week in Rotterdam een wildcard voor het kwalificatietoernooi kreeg, heeft bewondering voor zijn Duitse generatiegenoot. "Het is inspirerend hoe goed hij nu bezig is", aldus de 18-jarige Van Rijthoven.

"Ik ken hem al een aantal jaar. Hij was vroeger vrij klein en heeft de laatste jaren een enorme groeispurt gemaakt. Alexander is een wereldster in wording."

  • AFP
    De Australiër Nick Kyrgios voert voorlopig de jonge generatie toptennissers aan
  • AFP
    Borna Coric versloeg eerder deze week Thiemo de Bakker op het ABN Amro-toernooi
  • AFP
    De Zuid-Koreaan Hyeon Chung, hier in actie tijdens de Australian Open, is de nieuwe Aziatische ster in wording

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl