LaMarcus Aldridge (l) en Tim Duncan

Spurs en Warriors blijven winnen

Twee teams maken de dienst uit in de Western Conference van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Dat bleek ook dinsdag weer. Miami Heat was niet opgewassen tegen San Antonio Spurs (101-119) en later op de avond versloeg Golden State Warriors in eigen huis Houston Rockets met 123-110.

In Florida ging het aanvankelijk nog wel goed met de Heat. De thuisploeg nam in het eerste kwart een 22-15 voorsprong, maar keek halverwege tegen een 47-55 achterstand aan en bleek niet in staat het gat te dichten.

LaMarcus Aldridge en Kawhi Leonard lieten zien waarom zij de Spurs over vijf dagen vertegenwoordigen in de All Star-wedstrijd van de NBA: Aldridge maakte 28 punten, Leonard 23 punten.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Hoe goed het seizoen ook verloopt voor de Spurs (44 zeges om slechts 8 nederlagen), het kan altijd beter. Dat bewijzen de Warriors, die alweer hun 47ste overwinning van het seizoen boekten. In Oakland was Stephen Curry (samen met Klay Thompson en Draymond Green namens de Warriors opgeroepen voor de All Star-wedstrijd) goed voor 35 punten tegen de Rockets. Vooral in de eerste helft van de wedstrijd maakte hij indruk, met onder meer drie driepunters op rij.

Het was alweer de 42ste thuiszege op rij voor de Warriors, die op slechts vier nederlagen in totaal staan dit seizoen.