Vreugde bij Borussia Dortmund na de 0-1

Dortmund en Werder Bremen naar halve finales DFB-Pokal

Borussia Dortmund en Werder Bremen hebben zich geplaatst voor de halve finales van de DFB-Pokal. Dortmund won met 3-1 bij VfB Stuttgart en Werder met dezelfde cijfers bij Bayer Leverkusen.

Marco Reus zette Borussia al na vijf minuten op voorsprong door uit een lastige hoek raak te schieten. Een kwartier later kwam de thuisploeg langszij via een schot in de kruising van Lukas Rupp, maar niet veel later leidden de bezoekers alweer dankzij een bekeken schot van Pierre-Emerick Aubameyang.

Stuttgart zette in de tweede helft alles op alles, kreeg ook wel enkele kansen, maar Dortmund bleef overeind en uit een counter zorgde Henrikh Mkhitarian vlak voor tijd nog voor 3-1.

Vreugde bij Florian Grillitsch na de beslissende 3-1

Tien man Leverkusen

Leverkusen kwam via een strafschop van Javier Hernandez nog op 1-0, maar na een half uur ging het mis. Eerst tikte Santiago García de 1-1 binnen en nadat Wendell rood had gekregen voor het neerhalen van de doorgebroken Fin Bartels, scoorde Claudio Pizarro vanaf de stip.

Na rust maakte Florian Grillitsch nog 3-1, al stond hij wel buitenspel.