NOS Wielrennen

Kristoff blijft Cavendish net voor in Qatar

Kristoff blijft Cavendish voor in Qatar

De tweede etappe in de Ronde van Qatar heeft een overwinning voor de Noor Alexander Kristoff opgeleverd. De sprinter van Katjoesja bleef in de rit van en naar Doha de Brit Mark Cavendish net voor. Cavendish, winnaar van de eerste etappe, bleef leider in het klassement.

In het eerste uur regende het aanvallen. Lieuwe Westra was één van de vluchters. Ook Preben van Hecke en Gatis Smukulis gingen op zoek naar dagsucces, maar ook die vlucht reikte niet tot het einde. Smukulis probeerde het nog even alleen, maar op zeventien kilometer van het einde werd hij ingerekend; een sprint bleek onvermijdelijk.

In het gedrang in de laatste kilometer probeerden veel sprinters naar voren te komen, waarop het mis ging. Onder anderen Sam Bennett, Andrea Guardini, Yevgeni Goetarovitsj en Giant-renner Soren Kragh Andersen waren betrokken bij een valpartij. De eerste tien renners reden echter onverminderd hard richting de finish. Kristoff kwam al redelijk snel op kop, kreeg nog wel te maken met Cavendish die gevaarlijk kwam opzetten, maar was uiteindelijk als eerste bij de meet.

WK-parcours

Het peloton reed deels over het parcours dat in oktober gebruikt wordt voor de wereldkampioenschappen op de weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl