Henk de Jong
NOS Voetbal

De Jong stapt op bij SC Cambuur

Henk de Jong is per direct opgestapt als hoofdtrainer van SC Cambuur. Hij legt zijn taken neer omdat hij zichzelf niet de juiste persoon vindt om Cambuur in de komende maanden naar handhaving te loodsen. De taken van De Jong worden voorlopig waargenomen door zijn assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.

Cambuur staat momenteel op de voorlaatste plaats in de eredivisie. De club uit Leeuwarden heeft slechts een punt meer dan De Graafschap. Cambuur verloor alle vijf wedstrijden na de winterstop.

"Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen", zegt De Jong op de website van Cambuur. "Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste."

Algemeen directeur Ard de Graaf is verrast door het besluit van De Jong. "Maar we kunnen niks anders dan dit respecteren. Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken", zegt De Graaf.

Van assistent naar hoofdtrainer

De Jong werkte sinds eind 2010 bij Cambuur, eerst als assistent van Alfons Arts. In de laatste maanden van het seizoen 2012-2013 leidde hij de Friese club na het ontslag van Arts als interim-hoofdtrainer naar het kampioenschap in de Jupiler League en promotie naar de eredivisie.

Vervolgens werd Dwight Lodeweges aangesteld als hoofdtrainer en nam De Jong weer plaats op de bank als assistent. Toen Lodeweges in het voorjaar van 2014 opstapte werd De Jong permanent aangesteld als hoofdtrainer.

Uitgesproken De Jong vertrekt bij Cambuur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl