De Zorgzaak in Hoogeveen
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Andere kandidaat voor Drentse TSN-activiteiten

Thuiszorgorganistie De Zorgzaak in Hoogeveen wil de Drentse activiteiten van het noodlijdende TSN Thuiszorg overnemen. De Zorgzaak heeft een voorstel gestuurd aan de Drentse gemeenten, samen met andere thuiszorgaanbieders die in Drenthe werken, schrijft RTV Drenthe.

Gisteren werd bekend dat Buurtzorg Nederland ruim driekwart van het werk van TSN wil overnemen. Alle gemeenten die bereid zijn meer dan 21 euro per uur te betalen kregen van Buurtzorg een voorstel, in totaal 307. Daaronder waren ook gemeenten in Drenthe.

Geen staatssteun

Directeur Slot van De Zorgzaak zegt dat hij geen steun van de overheid nodig heeft. Daarvan is volgens hem wel sprake in het plan van Buurtzorg.

Slot is kritisch over de rol van de overheid. "Eerst worden taken overgeheveld naar gemeenten. Op het moment dat een landelijke speler omvalt gaat de staatssecretaris samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een reddingsplan opzetten. Ik vind dat dat een zaak is van de afzonderlijke gemeenten."

Het is nu afwachten wat de gemeenten gaan doen. Wat Slot betreft kunnen zij vandaag de knoop doorhakken.

Brancheorganisaties

Brancheverenigingen BTN en ActiZ waren al eerder kritisch over het overnameplan van Buurtzorg Nederland. Volgens BTN zijn gemeenten bang dat ze Buurtzorg illegale staatssteun geven met bijvoorbeeld innovatiesubsidies voor veranderingen in de zorg.

Promotietour

Medewerkers van TSN houden deze week samen met FNV Zorg & Welzijn een promotietour langs gemeenten. Zij hopen dat gemeenten met het plan van Buurtzorg Nederland instemmen. De FNV denkt dat clienten dan hun thuishulp behouden en de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers gelijk blijven.

Advertentie via Ster.nl