NOS Nieuws

Toeristen blijven Turkije ook in de zomer mijden

De recente aanslagen in Turkije kosten het land veel toeristen. "Als reisbestemming krijgt de populariteit een forse knauw", zegt touroperator TUI. De reisorganisatie ziet het aantal boekingen voor reizen naar Turkije op dit moment 40 procent lager liggen dan precies een jaar geleden.

Het moederbedrijf van het vroegere Arke en Holland International zag ook de stroom toeristen naar Egypte al fors afnemen na de aanslag, vorig jaar november, waarbij een Russisch passagierstoestel neerstortte in de Sinaï-woestijn. TUI heeft in veel landen, waaronder Nederland, alle reizen naar Sharm al-Sheikh voorlopig geschrapt. Vanuit deze badplaats steeg het ramptoestel op.

TUI maakte een en ander bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Het aantal vakantieboekingen voor de zomer ligt voorlopig 1 procent hoger dan het peil dat begin 2015 werd bereikt. Daarbij nam vooral de vraag naar bestemmingen in Spanje en Portugal toe en het Verenigd Koninkrijk. "Ook zijn de Antillen populair", aldus een woordvoerder van TUI Nederland. Ook de cruises van TUI zijn in trek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl