De Bakker baalt
NOS Sport

Balende De Bakker: denk te veel na op de baan

De teleurstelling droop van het gezicht bij Thiemo de Bakker na zijn nederlaag in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi. “Ik heb mijn kansen gehad”, verzuchtte hij na afloop van zijn verlies tegen de jonge Kroaat Borna Coric.

De Westlander toonde in een matig gevulde Ahoy bij vlagen goed tennis, maar verkrampte op de belangrijke momenten. “Dat moet eruit. Ik speel op die momenten te veel om geen fouten te maken, en deze jongens zijn te goed om dat niet af te straffen.”

Als, als, als...dat telt niet.

Thiemo de Bakker

“Maar het was geen slechte wedstrijd”, vond de 27-jarige De Bakker. “Ik kreeg in de derde set als eerste een breakkans (op 3-3). Als ik die pak, heb ik denk ik de partij binnen. Maar als, als, als… dat telt niet.”

De Bakker wijt zijn wisselvalligheid aan het bewuster bezig zijn met het spel tijdens een wedstrijd. “Dat is een probleem en daar moet ik aan werken. Ik twijfel er niet aan dat ik in de toekomst goede jongens kan verslaan, want mijn niveau is prima, maar ik moet minder nadenken op een baan en gewoon lekker tennissen.”

Mental coach

De Bakkers coach Remko de Rijke erkent dat zijn pupil tijdens een partij soms verdrinkt in zijn eigen dadendrang. “Thiemo weet dat hij op de goede weg is en wil dat te graag laten zien, daardoor blijft hij de druk voor zichzelf opvoeren en uit dat zich in onzekerheid”, legt hij uit.

De Rijke sluit niet uit dat een mental coach uitkomst kan bieden voor De Bakker. “We kunnen dat gaan gebruiken, Thiemo heeft dat in het verleden ook gedaan. Maar dat is iets wat we nog niet concreet hebben besproken.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl