Gaël Monfils
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

De tweede dag van het ABN Amro-tennistoernooi brengt in Rotterdam opnieuw Nederlanders op de baan, maar niet in het enkelspel. Robin Haase komt pas woensdag in actie in de eerste ronde. Zijn opponent is dan de Fransman Gilles Simon.

Haase moet vandaag wel aan de bak in het herendubbel. Hij vormt een koppel met Thiemo de Bakker, die maandagavond in het enkelspel werd uitgeschakeld door de Kroaat Borna Coric. Ook Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense kompaan Horia Tecau verschijnen voor een dubbel in het strijdperk.

Bewegend beeld vanuit Ahoy wordt echter pas verwacht om 19.30 uur. Dan staat de als vijfde geplaatste Fransman Gaël Monfils tegenover de Let Ernest Gulbis. Die partij is rechtstreeks te volgen op NOS.nl.

Zaalhockey

In het Sportjournaal van 18.45 uur en Nieuwsuur werpt het volgende schaatsevenement zijn schaduw vooruit: de WK afstanden, die vanaf donderdag in het Russische Kolomna gehouden worden.

In Langs de Lijn en Omstreken komt de status van het zaalhockey (in Nederland én internationaal) ter sprake. International Robert Tigges, die onlangs met de nationale zaalhockeyploeg naar de Europees B-categorie degradeerde, gaat de discussie aan met oud-international en tweevoudig olympisch hockeykampioen Jacques Brinkman.

Uitzendingen dinsdag

Tijd Programma Zender
13.10 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
19.30 uur ABN Amro-toernooi: Monfils-Gulbis NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn en Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl