NOS Sport

De Bakker in eerste ronde onderuit tegen Coric

ABN Amro-toernooi: De Bakker-Coric

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd de tweede ronde van het ABN Amro-tennistoernooi te bereiken. Hij verloor in drie sets van Borna Coric: 6-7 (9), 6-4, 3-6.

Aan het aantal kansen dat De Bakker kreeg, mankeerde het niet. Hij miste in het eerste bedrijf maar liefst tien setpoints. Coric toonde zich echter efficiënter. De 19-jarige Kroaat sloeg in de tiebreak op 10-9 toe op zijn tweede setpunt.

De Bakker kwam die klap snel te boven. Hij brak Coric aan het begin van de tweede set tweemaal en bracht de wedstrijd met 6-4 setwinst weer in evenwicht. Ook in de derde set kreeg De Bakker kansen, maar hij werd op 3-4 zelf gebroken. Coric serveerde de partij daarna op love uit.

Genoeg kansen

"Pijnlijk. Dit had niet gehoeven", constateerde de teleurgestelde De Bakker na afloop. "Ik miste in de eerste set op eigen service een setpoint dat ik niet had mogen missen. Ik heb genoeg kansen gehad, ook in de derde set. Dat is het verhaal van de wedstrijd."

De Bakker was een van de twee Nederlanders in het hoofdtoernooi. Robin Haase komt pas woensdag voor het eerst in actie. Zijn tegenstander is de als derde geplaatste Fransman Gilles Simon.

De Bakker: dit had niet gehoeven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl