Waarschuwing voor harde windstoten tot laat in de avond

Tot laat in de avond moet het verkeer rekening houden met forse windstoten. In de kuststrook kunnen die windstoten een kracht hebben van rond de 100 km/uur. Meer oostwaarts is vanavond sprake van zware windvlagen, tot 75 km/uur.

Tijdens de avondspits werden enkele aanhangers omvergeblazen. Maar een verkeerschaos, waar eerder voor werd gewaarschuwd, bleef uit.

Er is officieel sprake van een zuidwesterstorm, meldt Weerplaza. In de namiddag is bij IJmuiden windkracht 9 gemeten. De storm bereikt naar verwachting aan het begin van de avond zijn hoogtepunt. Daarna neemt de wind in kracht af.

Ondanks het dringende advies niet de weg op te gaan met een aanhanger of een lege vrachtwagencombinatie, zijn enkele vrachtwagenchauffeurs toch in de problemen gekomen.

Zo kantelde een aanhanger op de A4 bij Ossendrecht, en lagen ook aanhangers omver op de N322 bij Ewijk en op de N207 bij Nieuw-Vennep. Eerder vandaag sloeg op de Moerdijkbrug op de A16 een auto met een lege aanhanger om.

In Limburg werd aan het eind van de middag op de N274 bij Schinveld een carnavalswagen omgeblazen. Vanwege de harde wind zijn veel carnavalsoptochten vandaag afgelast of opgeschort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl