In totaal nam de politie 7800 valse neutbonnen in beslag
NOS Nieuws

Straf voor vervalsen 'neutbonnen'

Het Openbaar Ministerie gaat een aantal jongens vervolgen die vlak voor carnaval 'neutbonnen' vervalsten. Een jongen van 17 uit Roosendaal wordt gezien als hoofdverdachte. Hij heeft volgens de politie duizenden valse consumptiebonnen laten drukken. Hij kreeg hulp van een 18-jarige jongen uit Kruisland. Ze maakten 7800 bonnen die samen een waarde hadden van ruim 16.000 euro.

Naast de twee makers zijn drie andere jongens aangehouden, die de nagemaakte bonnen bij zich hadden. Een van hen (18) kocht bonnen terwijl hij kon vermoeden dat ze vals waren, zegt het OM. "Hij betaalde veel minder dan de waarde van de bonnen." De 18-jarige jongen kreeg daarom 30 uur werkstraf.

Minderjarigen

Een andere minderjarige die de bonnen bij zich had is naar Bureau Halt gestuurd. En één minderjarige wordt niet vervolgd. Volgens het OM staat niet vast dat hij wist dat hij met valse bonnen betaalde. Er zijn nog meer verdachten naar boven gekomen in het onderzoek. Zij moeten zich nog bij de politie melden.

De zogenoemde neutbon is jaren geleden door de horeca in Roosendaal ingevoerd om het betalen tijdens carnaval te vergemakkelijken. Een bestuurslid van Horeca Nederland kwam de valse bonnetjes op het spoor. De politie heeft er 7800 in beslag genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl