NOS NieuwsAangepast

KNVB: Oranje het liefst bij de NOS

De NOS moet de samenvattingen van de eredivisie blijven uitzenden. Dat zegt de directeur betaald voetbal van de KNVB, Bert van Oostveen. Oostveen vindt ook dat alle wedstrijden van het Nederlands elftal bij de NOS te zien moeten zijn.

Hij vindt dat Oranje en de eredivisie vanwege het nationale belang bij de publieke omroep horen. De overheid zou daar volgens hem geld voor moeten vrijmaken. De Champions League, de hoogste Europese competitie voor clubs, past volgens de KNVB-directeur beter bij een commerciële omroep.

Rechten

Nu is het zo dat wedstrijden uit de Champions League wordt uitgezonden door de NOS. De commerciële zender SBS6 heeft tot 2014 de rechten op de thuiswedstrijden en op alle oefenwedstrijden van Oranje.

Grote toernooien, zoals het Wereldkampioenschap en het Europees Kampioenschap, zijn al wel bij de NOS te zien.

De algemeen directeur van de NOS, Jan de Jong, zei in het NOS Radio 1 Journaal "hartstikke blij te zijn dat er eens iemand opstaat die het belang van sport bij de publieke omroep ziet".

Geldkwestie

De Jong zegt dat het Nederlands elftal in het buitenland vrijwel altijd bij de publieke omroep is te zien, maar in Nederland zelf niet. Dat is volgens hem vooral een geldkwestie. "Wil je een kwalitatief goed aanbod van voetbal houden, heb je de publieke omroep daarbij nodig", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl