Cavendish wint eerste rit Ronde van Qatar

Cavendish wint openingsrit in Ronde van Qatar

Mark Cavendish heeft de eerste etappe van de Ronde van Qatar gewonnen. De Brit van Dimension Data was de snelste in de sprint van een groep van vijftien man.

In de rit over 176 kilometer van Dukhan naar Al Khor Corniche werd er gelijk volle bak gereden, waardoor een dertigtal renners al snel moest afhaken. Mede door de wind scheidde zich een kopgroep af en bleef het peloton op ruim een minuut afstand.

In de slotfase bleef de kopgroep prima samenwerken. Katsjoesja formeerde twee kilometer van de meet de sprinttrein voor de Noor Alexander Kristoff, maar Cavendish kwam met gemak uit diens wiel. De Italianen Sacha Modolo en Andrea Guardini legden beslag op de plaatsen twee en drie.

Etixx niet van de partij

Etixx - Quick Step, de ploeg van Niki Terpstra, is er dit jaar in Qatar niet bij. De ploeg is bewust niet uitgenodigd door de sjeik die de koers organiseert. De ploeg zou de afgelopen jaren te lang getreuzeld hebben voor de podiumceremonie; het aantrekken van andere schoenen voor de huldiging kostte bijvoorbeeld te veel tijd. De sjeik noemde dat "een gebrek aan respect".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl