Op de A16 ging een Belgische auto over de kop
NOS Nieuws

Waarschuwing voor windstoten op de weg

De verkeersdiensten waarschuwen weggebruikers vanmiddag en vanavond voor harde windstoten. De ANWB vraagt automobilisten om niet met aanhangers te rijden en vrachtwagens moeten vooral niet met lege aanhangers de weg op.

Rijkswaterstaat zegt dat weggebruikers in een groot deel van het land rekening moeten houden met (zeer) zware windstoten.

NOS-weerman Marco Verhoef zegt dat vooral in het westen harde windstoten tot 110 kilometer per uur kunnen voorkomen. De piek ligt aan het einde van de middag en het begin van de avond. De waarschuwing voor harde windstoten geldt tot 23.00 uur.

Op de N207 ter hoogte van Nieuw Vennep is vanmiddag de aanhanger van een vrachtwagen omgeslagen door de harde zijwind. De weg is dicht vanaf de afrit op de A4.

Aan het einde van de ochtend sloeg op de Moerdijkbrug op de A16 ook al een auto met een lege aanhanger door de harde wind om. Na ruim een uur kon de weg weer worden vrijgegeven.

De ANWB raadt weggebruikers aan om vooral op bruggen goed op te letten. Grote problemen voor de avondspits worden nog niet direct verwacht, maar ongelukken zoals op de Moerdijkbrug kunnen aan het eind van de middag wel tot lange files leiden.

Vanwege de harde wind werd vanochtend al in veel plaatsen besloten om carnavalsoptochten af te gelasten. Onder meer in Den Bosch en Breda gaat de parade niet door, omdat de praalwagens om kunnen waaien.

Ook elders in Europa waait het hard. Zo hebben de Belgische steden Antwerpen en Mechelen besloten alle parken voor het publiek te sluiten. Het gevaar van afbrekende takken is te groot, laat Antwerpen aan zijn inwoners weten.

Storm raast over West-Europa

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl