Poels viert zijn overwinning in Valencia
NOS Wielrennen

Poels is nieuwsgierig naar wat hij nog meer kan als kopman

Vijf dagen achter elkaar stond Wout Poels in Spanje op het podium in een gele trui. In de Ronde van Valencia won de renner van Sky zijn eerste meerdaagse ronde. Ziet hij dat als een klein opstapje naar die andere gele trui, die een stuk noordelijker in Frankrijk te verdienen is?

"Een grote ronde is natuurlijk nog wel iets anders dan een ronde van Valencia, die vijf dagen duurt", zegt Poels in Langs de Lijn. "Maar ik heb nog wel die ambitie om in een grote ronde kopman te zijn en voor een klassement te rijden. Hoe ver ik daar kan gaan komen? Daar ben ik ook heel nieuwsgierig naar."

Vier lange dagen

In Spanje kwam Poels op dag één aan de leiding dankzij zijn overwinning in de individuele tijdrit. "Ik had na die tijdrit al meteen het vertrouwen dat ik het rondje kon gaan winnen. Maar goed, dan zijn er nog vier lange dagen."

Vooral in de vierde etappe maakte de Limburger indruk. Op de slotklim reed hij weg bij Vuelta-winnaar Fabio Aru. Poels is dus vroeg in het seizoen al in vorm. "Ik wist wel dat ik heel goed in orde was, maar dat ik hier de tijdrit en het eindklassement win, had ik vooraf niet gedacht. Ik heb deze winter ook heel goed getraind en geïnvesteerd. Het is mooi dat dat zich nu al zo vroeg uitbetaalt."

Wout Poels viert zijn ritwinst in de vierde etappe

Wieleranalist Danny Nelissen vergelijkt Poels met twee (oud-)Tourwinnaars bij Sky, Chris Froome en Bradley Wiggins. "Wout is een heel speciale jongen. Ik vind dat hij een miskend talent is. Ook Froome en Wiggins waren miskende talenten. Dat zijn nu wereldtoppers. Ik denk dat Brailsford (de manager van Sky, red.) dat ware talent van Poels eruit kan halen."

Dit seizoen krijgt Poels bij Sky nog niet de kans om als kopman een grote ronde te rijden. "Ik hoop volgend jaar die kans te gaan krijgen in de Giro of de Vuelta", zegt Poels, wiens contract bij Sky dit jaar afloopt. "Het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat ik een nieuw contract ga tekenen", zegt hij daarover.

Sterkste tijd moet nog komen

Kan Poels daarna in de voetsporen van Froome en Wiggins treden? Nelissen: "Dat gaat nu nog wel te ver. Maar zijn sterkste tijd moet nog komen. Hij is nu 28. Ik zeg niet dat hij een Tour gaat winnen, maar als je de progressie ziet die Wout gemaakt heeft in twee jaar... Als je die kunt blijven doortrekken dan gaat hij een heel goede ronderenner worden, zeker voor de top vijf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl