Ángel Di María viert zijn treffer tegen Olympique Marseille met aangever Zlatan Ibrahimovic.
NOS Voetbal

Ook Marseille kan Paris Saint-Germain niet stoppen

Lange tijd was het de Klassieker van Frankrijk. Of Paris Saint-Germain tegen Olympique Marseille dit seizoen ook dat predikaat verdient, is de vraag. De sterrenformatie uit Parijs heeft halverwege al een straatlengte voorsprong op de concurrentie, terwijl Marseille dit jaar aanmoddert in de middenmoot.

Bliksemstart

Toch was het zeker geen walk over voor de Parijzenaars in het Stade Vélodrome, al kende de ploeg wel een droomstart. Al na twee minuten opende Zlatan Ibrahimovic de score namens Paris Saint-Germain. De Zweed liep een voorzet van Maxwell eenvoudig binnen bij de tweede paal. Binnen het half uur trok Rémy Cabella de stand weer gelijk met een schuiver in de korte hoek.

Toch gingen de punten opnieuw naar Parijs. Halverwege de tweede helft ontfermde Ibrahimovic zich over een slechte uittrap van Marseille-doelman Steve Mandanda om vervolgens uitblinker Ángel Di María in staat te stellen de 2-1 binnen te schieten.

De voorsprong van Paris Saint-Germain op nummer twee AS Monaco bedraagt inmiddels 24 punten. Marseille blijft tiende.

Ousama Tannane speelde een hoofdrol bij Saint-Étienne in het duel met Girondins Bordeaux.

Hoofdrol Tannane

In zijn tweede duel voor Saint-Étienne heeft Oussama Tannane zijn visitekaartje afgegeven. De aanvaller die overkwam van Heracles Almelo had een belangrijke aandeel in de 1-4 zege van zijn ploeg op bezoek bij Bordeaux.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl