Luka Modric schoot in de slotfase de verlossende 2-1 voor Real Madrid tegen de touwen
NOS Voetbal

Matig Real haalt opgelucht adem in Granada

Real Madrid heeft in de strijd om de titel geen averij opgelopen. De nummer drie van Spanje won moeizaam van Granada met 2-1. Dat betekende de eerste uitzege in de Primera División sinds 29 november 2015 (2-0 tegen Eibar).

De Madrilenen speelden niet geweldig, maar hadden tegen de nummer 19 wel een flink overwicht. Karim Benzema opende de score met een intikker, waarna het sterrenensemble de ene kans na de andere verprutste.

Na een uur maakte Granada gelijk via de Marokkaan Youssef El Arabi. Hij profiteerde van balverlies van Luka Modric, die in de weg werd gelopen door de scheidsrechter.

In de slotfase haalde de Kroaat echter zijn gram door de bal hard in de kruising te schieten.

Betis wint van Valencia

Met Ricky van Wolfswinkel in de aanval boekte Betis Sevilla voor het eerst in tien wedstrijden weer eens een overwinning. Slachtoffer was Valencia, waar trainer Gary Neville al zeven wedstrijden wacht op zijn eerste competitiezege.

Betis won met 1-0 dankzij Rubén Castro, die een voorzet van Van Wolfswinkel binnen tikte. Rafael van der Vaart bleef negentig minuten op de bank.

Moeizaam Barcelona

Eerder op zondag boekte koploper Barcelona een moeizame 2-0 zege op hekkensluiter Levante. De Catalanen hebben drie punten voorsprong op Atlético Madrid en vier op Real Madrid. Barcelona heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl