De Israeliër Lior Refaelov maakte het enige doelpunt voor Club Brugge in de topper tegen AA Gent
NOS Voetbal

Club Brugge wint topper, Valdés blundert bij thuisdebuut

Voor de tweede keer in vier dagen heeft Club Brugge met 1-0 gewonnen van landskampioen AA Gent. Woensdag plaatste de ploeg van Michel Preud'homme zich met die uitslag voor de finale van de Croky Cup, het Belgische bekertoernooi.

Zondag stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, dit keer met als inzet de koppositie in de competitie. De enige treffer viel na een uur, toen Lior Refaelov mocht aanleggen vanaf elf meter. De Israëlische spelmaker schoot onberispelijk binnen.

Debuut Büttner

Door de zege komt Club Brugge op gelijke hoogte met AA Gent aan kop van de ranglijst. Beide ploegen verzamelden 52 punten, maar Club Brugge mag zich koploper noemen op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

De derde plaats is voor Anderlecht dat zaterdag twee punten verspeelde tegen KV Mechelen (2-2). Bij Anderlecht maakte Alexander Büttner, die op huurbasis overkwam van Dinamo Moskou, zijn debuut.

Valdés blundert bij thuisdebuut voor Standard Luik

Ongelukkig thuisdebuut Valdés

Twee andere debutanten lieten zich opmerken bij het duel tussen Standard Luik en Sint Truiden (1-2). Een positieve hoofdrol was weggelegd voor de Sint Truiden-spits Nick Proschwitz. De Duitser, die onlangs werd ontslagen bij Paderborn omdat hij zijn geslachtsdeel had getoond aan een medewerkster, scoorde in zijn eerste wedstrijd in België meteen twee keer.

Bij de eerste treffer ging Víctor Valdés, door Standard overgenomen van Manchester United, opvallend in de fout.

De voormalig doelman van Barcelona tastte bij zijn thuisdebuut volledig mis bij een hoekschop en zag hulpeloos toe hoe Proschwitz de bal van dichtbij in zijn gezicht geschoten kreeg. Op curieuze wijze belandde de bal vervolgens in het doel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl