Diego Costa in duel met Daley Blind tijdens Chelsea - Manchester United.

Hiddink op valreep naast Van Gaal

Manchester United heeft in de Premier League niet kunnen winnen van Chelsea. De formatie van Louis van Gaal bleef tegen de ploeg van Guus Hiddink op 1-1 steken.

United-aanvaller Jesse Lingard bezorgde de bezoekers met een kunststukje de voorsprong. De Engelsman kreeg de bal na een uur met de rug naar het doel aangespeeld, draaide om zijn as en volleyde de bal in de kruising. Er vielen aan beide zijden vervolgens veel kansen te noteren, maar de keepers waren in topvorm.

In de 92ste minuut profiteerde Diego Costa alsnog van een foutje van de jonge linksback Cameron Borthwick-Jackson en een ongelukkige glijpartij van Daley Blind. Costa kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied, bleef koel omspeelde doelman David De Gea en plaatste de bal in het lege doel.

Ook daarna stond United onder grote druk, maar een tweede treffer voor Chelsea bleef Van Gaal bespaard.

• AFP
    Jesse Lingard kan zijn geluk niet op na zijn fraaie treffer tegen Chelsea.
  • AFP
    Guus Hiddink dirigeert zijn ploeg naar voren, Louis van Gaal voelt de bui al hangen.
  • AFP
    Diego Costa liet zich af en toe weer van zijn slechtste kant zien, maar scoorde voor Chelsea wel in blessuretijd.

Arsenal wint

Eerder op de dag hield Arsenal de kansen op de Premier League-titel intact met een 2-0 zege op Bournemouth. Die stand stond bij rust al op het bord. In de 23ste en de 24ste minuut verzorgden Mesut Özil en Alex Oxlade-Chamberlain de treffers.

De Londense ploeg passeert daardoor Manchester City, dat zaterdag een pijnlijke 3-1 nederlaag leed tegen lijstaanvoerder Leicester City, op de ranglijst.