Gonzalo Higuaín schoot Napoli van elf meter langs Carpi.
NOS Voetbal

Napoli blijft koploper, ondanks recordzege Juventus

Napoli is het treffen met laagvlieger Carpi zonder kleerscheuren doorgekomen. De koploper in Italië klopte de nummer 18 in eigen huis moeizaam met 1-0.

Carpi, waar Jonathan De Guzman niet bij de selectie zat tegen zijn oude club, hield lange tijd stand. Na een klein uur spelen kwamen de bezoekers echter met tien man te staan (tweede geel voor Raffaele Bianco) en werd de Napolitaanse druk te groot. In de 69ste minuut sloeg Gonzalo Higuaín onverbiddelijk toe vanaf de strafschopstip.

Clubrecord Juventus

Ook Juventus boekte een zege, de veertiende op rij. Daarmee vestigde de club uit Turijn een clubrecord. Juventus had het lastig in de uitwedstrijd bij Frosinone, de nummer 19 in de Serie A.

Een kwartier voor tijd schoot Juan Cuadrado pas de 1-0 binnen, waarna Paulo Dybala vanuit een counter in de extra tijd de wedstrijd besliste: 2-0.

Door de zege blijft Juventus op twee punten staan van Napoli. Volgende week treffen beide titelpretendenten elkaar in Turijn.

Achtervolgers struikelen

Internazionale lijkt af te haken in de titelrace. De Milanezen speelden met 3-3 gelijk bij Hellas Verona. Na een uur spelen stond de hekkensluiter zelfs met 3-1 voor, maar Mauro Icardi en Ivan Perisic redden een punt voor de bezoekers.

Ook Fiorentina verspeelde zaterdag twee kostbare punten bij Bologna: 1-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl