Richard Gasquet is de beste in Montpellier
NOS Sport

Goede generale Gasquet en Bautista Agut voor Ahoy

Richard Gasquet heeft zijn ATP-titel in Montpellier met succes verdedigd. De 29-jarige Fransman was in de finale met 7-5, 6-4 te sterk voor zijn 34-jarige landgenoot Paul-Henri Mathieu.

De veteraan nam in de eerste set nog wel een 3-0 voorsprong, maar die raakte hij snel weer kwijt. Na een klein uur had Gasquet de set binnen en toen hij in de eerstvolgende game Mathieu brak, was het pleit beslecht.

ABN Amro-toernooi

De als eerste geplaatste Gasquet pakte in Montpellier de dertiende titel uit zijn loopbaan. Volgende week geeft hij acte de présence op het ABN Amro-toernooi. Ook in Ahoy is hij, na het afhaken van Roger Federer, het eerste reekshoofd.

Ook de Spanjaard Roberto Bautista is aanwezig in Rotterdam. Hij won het indoorhardcourttoernooi van Sofiadoor, door in de finale met 6-3, 6-4 te winnen van de als tweede geplaatste Serviër Viktor Troicki.

Roberto Bautista Agut viert zijn titel in Sofia

Troicki deed amper voor Bautista onder, al kreeg hij maar één breekkans en die liet hij onbenut. Bautista verzilverde twee van zijn vier kansen, in beide sets één.

Het is de vierde toernooizege voor Bautista, die eerder won op het gras van Rosmalen, het gravel in Stuttgart en het outdoorhardcourt van Auckland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl