Anthony Limbombe baalt van de gemiste kansen tegen De Graafschap

NEC verzuimt tiental van De Graafschap te vloeren

NEC heeft verzuimd de vierde plaats van Feyenoord over te nemen. Tegen tien man van hekkensluiter De Graafschap kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Nijmegenaren zouden bij winst de vierde plaats van Feyenoord overnemen, maar lieten uitgerekend de speler die de club in die positie had gemanoeuvreerd buiten de ploeg. Spits Christian Santos werd gestraft omdat hij niet wil bijtekenen.

Na vijf minuten raakten de bezoekers ook Mohamed Rayhi kwijt, die na een botsing (met een gesneuvelde tand in zijn hand) het veld verliet. Tot overmaat van ramp volleyde Andrew Driver bij de tweede paal de 1-0 voor de thuisploeg binnen.

Andrew Driver
    De overtreding van Karim Tarfi op Christian Santos
    Navarone Foor (l) in duel met Andrew Driver

Na de rust mocht Santos alsnog zijn opwachting maken en de Venezolaan werd direct getrakteerd op een stel noppen in zijn kuitbeen. Dader Karim Tarfi kreeg terecht rood, waarna de tien van de thuisploeg flink met de rug tegen de muur kwamen te staan.

Anthony Limbombe raakte de paal en Santos was eveneens een keer dicht bij de gelijkmaker. Marcel Ritzmaier had meer succes: nadat een schot van Navarone Feer werd gekeerd, tikte de Oostenrijker van dichtbij binnen.

De uitblinkende doelman Hidde Jurjus redde in de slotfase een punt voor De Graafschap, dat met gemengde gevoelens zal terugkijken op de wedstrijd. Bij winst was immer voor het eerst sinds de eerste speelronde de rode lantaarn overgedaan.