NOS Voetbal

Van Bronckhorst en Kuijt: we hadden niet hoeven verliezen

Van Bronckhorst: we hadden niet hoeven te verliezen

"We hadden hier niet hoeven verliezen." Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalde na de 2-1 nederlaag tegen Ajax flink. Hij vond dat zijn ploeg best met drie punten uit Amsterdam had kunnen vertrekken. "En dat gevoel heb ik nu nog steeds."

Feyenoord kwam dan ook voor met 1-0, maar sprong te onzorgvuldig met die voorsprong om volgens Van Bronckhorst. "We geven te gemakkelijk de goal weg. Wij hebben een ingooi en een paar seconden later ligt de bal bij ons in de goal. Dat mag niet."

Ook bij de 2-1 voor Ajax liet zijn ploeg het afweten. "Het was een mooie goal van Bazoer, maar daarvoor verliezen we een paar keer een duel. De bal had weg gemoeten, maar dat doen we drie, vier keer niet. Ja, dan komt die vanzelf een keer goed te liggen."

"Bij de gelijkmaker en de 2-1 stonden we even niet goed", keek Van Bronckhorst terug. "Al met al hebben we hier heel goed compact gespeeld en Ajax bijna geen kansen gegeven."

Kuyt: anderhalve kans tegen en toch verlies je

Ook zijn aanvoerder vond dat er meer in had gezeten voor Feyenoord. "We begonnen goed. De 1-0 valt op een heerlijk moment, maar de gelijkmaker had niet op een slechter moment kunnen vallen", zei Dirk Kuijt.

"Die gelijkmaker is denk ik de enige echte grote kans die Ajax vandaag gehad heeft", vond Kuijt. "Hoe Bazoer die bal binnenschiet, dat kon je niet eens een kans noemen, maar die valt er fantastisch in. Dat is heel zuur, omdat we bijna de hele wedstrijd goed hebben verdedigd."

Vandaag stond er een heel ander Feyenoord dan de afgelopen vijf wedstrijden.

Dirk Kuijt na de zesde competitienederlaag op rij

Kuijt: "We krijgen anderhalve kans tegen, maar verliezen de wedstrijd. Terwijl we zelf de mogelijkheid hebben gehad om de 2-0 te maken en dan hadden we vandaag een gewonnen wedstrijd gespeeld."

Zo liep het echter niet en dus leed Feyenoord de zesde opeenvolgende competitienederlaag op rij. Toch is Kuijt optimistisch over de komende wedstrijden. "Vandaag stond er een heel ander Feyenoord dan de afgelopen vijf wedstrijden. Als we zo doorgaan, zal het tij keren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl