NOS Voetbal

Ten Hag: eerst fundament, dan de details

'Tegen PSV beste wedstrijd van het seizoen'

Natuurlijk heeft hij genoten van de sensationele bekerzege van FC Utrecht op PSV. Maar veel tijd om bij die stunt stil te staan, heeft trainer Erik ten Hag niet. Zondagmiddag staat zijn ploeg wederom tegenover de Eindhovenaren, dit keer in competitieverband.

"Het resultaat van de bekerwedstrijd telt tot zondagmiddag kwart voor vijf en dan gaan we weer voetballen", zegt Ten Hag.

Ten Hag wil er maar mee zeggen dat de 3-1 zege in Eindhoven geen garantie is voor een nieuwe overwinning. "Beide ploegen nemen het resultaat mee. Tot de wedstrijd. Donderdag kwam bij ons echter alles bij elkaar: defensief, organisatorisch, samenwerking, op het juiste moment versnellen."

Was het de beste wedstrijd van FC Utrecht dit seizoen? "Ik denk het wel. Tegen Ajax hebben we eerder defensief geweldig gespeeld, nu deden we veel meer", concludeert Ten Hag.

Ten Hag begon vorig jaar op 15 juni aan de klus bij FC Utrecht. Hij veranderde een paar zaken in de Domstad. Precies aangeven waarom FC Utrecht het op dit moment zo goed doet, kan hij niet echt. "Natuurlijk heb ik wat veranderd, zoals elke trainer zou doen. Ik heb geprobeerd een structuur neer te zetten, waarmee je resultaat denkt te kunnen halen. Je gaat een ploeg boetseren, maar je moet eerst een fundament hebben."

Ten Hag: passie zit in DNA van FC Utrecht

DNA

Ten Hag lichtte bij zijn komst de selectie door. "Je kijkt naar de selectie en probeert er een balans in aan te brengen." Extra moeilijkheidsgraad in Utrecht is het verwachtingspatroon. Het moet aanvallend zijn, met passie en strijd. "Dat past bij FC Utrecht, zit in het DNA. Daar probeer ik als trainer ook aan te voldoen. We zijn op de goede weg."

Toch gaat het ook nog geregeld mis. FC Utrecht verloor na een mooie serie bij Roda JC en FC Twente. "We vallen ook weleens weg. Het blijft een ontwikkelingsproces. Het blijft sleutelen. De downs moeten minder down worden. We moeten stabieler worden. De cup heb ik nu even begraven. Tegen PSV gaat het nu weer om de competitie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl