Carnavalsvierders tijdens een optocht in Roermond, vorig jaar
NOS Nieuws

Nat en winderig weer tijdens carnavalsoptochten

Carnavalsvierders die vandaag meelopen in een optocht, moeten rekening houden met nat en winderig weer. Weerdienst Weerplaza verwacht dat het vanmiddag op veel plaatsen droog wordt. Het blijft wel de hele dag hard waaien.

Vanochtend valt in het hele land veel neerslag, zegt Weerplaza. Daarna wordt het op steeds meer plaatsen droog, allereerst in Zeeland. Vanaf 11.00 uur kan af en toe de zon doorbreken, afgewisseld met een enkele regenbui.

Volgens de weerdienst waait het de hele dag hard vanuit het zuidwesten. De windvlagen kunnen een snelheid bereiken van 60 kilometer per uur. De weerdienst adviseert feestgangers om zich warm te kleden en een paraplu mee te nemen voor tijdens de optocht.

Maandag

Morgen wordt het weer "bar en boos", zegt Weerplaza. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten en onstuimig weer. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd voor grote delen van Nederland, wat betekent dat het weer daar gevaarlijk kan zijn. Aan zee kunnen dan windstoten tot 100 kilometer per uur voorkomen.

Weerplaza denkt dat er mogelijk een aantal carnavalsoptochten zal worden afgelast vanwege de harde wind en zware regenbuien.

Wel wordt het weer in de middag, als de meeste optochten zijn, tijdelijk wat beter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl