Bosvelt werd de matchwinner tijdens het bekerduel Feyenoord - Ajax in 2003.
NOS Voetbal

Klassieker van 2003: Bosvelt goudhaantje

Uitsupporters (toen nog wel), een onterechte rode kaart (Van Hooijdonk) en een winnende goal van een Feyenoorder die dat seizoen afscheid nam (Bosvelt). In de schatkist van memorabele Klassiekers mag die uit 2003 niet ontbreken. Feyenoord - Ajax in de halve finale van de Amstel Cup werd er één om niet snel te vergeten.

16 april 2003 staat bij Paul Bosvelt, tegenwoordig assistent-trainer van Jong Oranje en jeugdtrainer bij FC Twente, in het geheugen gegrift. Uitgerekend in het seizoen waarin hij afscheid nam van de Rotterdammers, schoot hij Feyenoord ten koste van Ajax naar de finale. Een finale die overigens verloren ging tegen FC Utrecht (4-1).

"Het was een wedstrijd met veel strijd en een grimmige sfeer", herinnert de voormalig aanvoerder zich nog goed. De explosieve sfeer op het veld leidde in de slotfase tot een opstootje, waarin ook Bosvelt zich niet onbetuigd liet. "Alles wat een verkeerd shirtje aanhad probeerde je vast te pakken en te wurgen."

De herinneringen stemmen Bosvelt ietwat weemoedig. "Als je kijkt naar de spelers die toen meededen, zou je misschien kunnen zeggen dat het niveau destijds hoger lag. Veel jongens hebben het internationaal ver geschopt. Zeker bij Ajax, maar ook bij ons. Tegenwoordig is het wel wat mat allemaal."

  • ANP
    Bosvelt is in 2003 het middelpunt van de feestvreugde
  • ANP
    Bosvelt legt aan voor zijn winnende treffer tegen Ajax in 2003.
Ajax én Feyenoord willen afrekenen met een mindere periode

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl