Karim El Ahmadi en Nemanja Gudelj
NOS Voetbal

Gudelj vs El Ahmadi: jong tegen oud op middenveld

Ze gaan elkaar vanmiddag in de Amsterdam Arena ongetwijfeld tegenkomen; Ajacied Nemanja Gudelj en Feyenoorder Karim El Ahmadi. Het belooft een hete strijd op het middenveld te worden. Het talent tegen de routinier.

"Gudelj kan in de toekomst een grote speler worden. Een type spelers zoals hij zie je niet veel in Europa rondlopen", zegt El Ahmadi over zijn collega van Ajax. "Hij is een fysiek sterke jongen die aardig kan ballen en een goede trap heeft."

Gudelj weet op zijn beurt wat hem te doen staat. "Ik zal El Ahmadi of Vilhena gaan tegenkomen, afhankelijk van het spelsysteem dat Feyenoord gaat spelen. Ik moet ze zien uit te schakelen."

Angst of realisme?

Het is de verwachting dat Feyenoord na het gewonnen bekerduel met Roda JC opnieuw met een defensie van vijf man gaat spelen. Is het een vorm van angst of is het realisme? "Ik denk dat we naar Amsterdam gaan om de wedstrijd te winnen, zo moeten we het benaderen", stelt El Ahmadi.

Gudelj en El Ahmadi kijken uit naar Klassieker

El Ahmadi: "Of we nou winnen of verliezen, iedereen heeft altijd wel wat aan te merken op ons spel. Het belangrijkste is dat we zondag winnen."

Ook kritiek in Amsterdam

Ook het magere spel van Ajax oogst de laatste weken veel kritiek. Gudelj kan daar begrip voor opbrengen. "De kritiek is terecht. We werken er hard aan om ons spel te verbeteren, hopelijk komt het er zondag uit. We weten dat we als Ajax zijnde meer moeten creëren."

"Deze wedstrijd moeten we voor de club en de supporters gewoon winnen. Als we er zondag opvliegen, ben ik ervan overtuigd dat we gaan winnen.

Ajax én Feyenoord willen afrekenen met een mindere periode

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl