Stephen Curry gaat voor een layup, Russell Westbrook en Enes Kanter (r) proberen hem te stoppen

Golden State wint topper tegen Oklahoma

Golden State Warriors heeft de topper tegen Oklahoma City Thunder gewonnen. De koploper in de Western Conference was in eigen huis te sterk voor de nummer drie: 116-108.

Halverwege leidde de thuisploeg nog met 20 punten, maar Thunder knokte zich terug onder leiding van Kevin Durant (40 punten) terug in de wedstrijd. Met een paar minuten te spelen werd het zelfs gelijk (104-104), voordat de Warriors de zege alsnog zeker stelden met een sterk slotoffensief.

Stephen Curry scoorde slechts een driepunter (uit negen pogingen), maar werd desondanks topscorer met 26 punten. Harrison Barnes maakte 19 punten, Klay Thompson was goed voor 18 punten.

Het is de 41ste thuiszege op rij voor de Warriors, nog maar drie minder dan het tien jaar oude record van de Chicago Bulls.

Herstel Cavaliers tegen Pelicans

Cleveland Cavaliers, de koploper in de Eastern Conference van de NBA, won na twee nederlagen op rij thuis met 99-84 van New Orleans Pelicans.

Weer ging het bijna mis voor Cleveland. De ploeg stond ver in het tweede kwart met 54-39 voor, maar zag New Orleans in de tweede helft meerdere keren tot op vier punten naderen.

De bezoekers konden hun vierde nederlaag op rij echter niet voorkomen. Kyrie Irving scoorde 29 punten voor de Cavs, Lebron James voegde er 27 aan toe. Norris Cole tekende bij New Orleans voor 26 punten, het hoogste totaal uit zijn loopbaan.