Fernando Torres (r) en zijn ontdekker Manuel Briñas (l)

Torres bereikt mijlpaal bij zege Atlético

Fernando Torres moest er even op wachten, maar de spits kon zaterdag zijn honderdste officiële doelpunt voor Atlético Madrid vieren. De aanvaller zette thuis tegen Eibar de 3-1 op het scorebord voor de komende tegenstander van PSV in de Champions League.

Torres gaf zijn shirt na de wedstrijd aan Manuel Briñas, die de spits in het verleden ontdekte en naar de Madrileense club haalde. Het voormalige hoofd van de jeugdopleiding van Atlético, inmiddels tachtig jaar oud, genoot van het gebaar van de centrumaanvaller.

Eibar nam vlak na rust via Keko de leiding in Estadio Vicente Calderón, maar José María Giménez en Saúl Ñíguez bogen de achterstand om in een 2-1 voorsprong. In blessuretijd stelde Torres met een intikker de zege veilig.

Zijn voorlaatste en 99ste goal voor Atlético had Torres ook tegen Eibar gemaakt. Dat was op 19 september 2015. Hij maakte toen het tweede doelpunt. In totaal staat de 31-jarige Torres dit seizoen nog maar op drie goals.

Atlético kwam door de zege in punten gelijk met koploper FC Barcelona. De Catalanen, die zondag aantreden tegen Levante, hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.