Twitter
NOS Nieuws

Twitter ontkent grote veranderingen aan tijdlijn

Twitter gaat komende week geen veranderingen doorvoeren aan de tijdlijn van het sociale medium. Het gerucht dat de chronologische tijdlijn verdwijnt zorgde voor veel onrust onder gebruikers. Met de hashtag #RIPTwitter gaven gebruikers massaal aan dat ze niet zitten te wachten op de aanpassing.

Maar die onrust is onnodig, zo blijkt uit een tweet van mede-oprichter Jack Dorsey van Twitter. Hij laat de ongeruste gebruikers weten dat het nooit de bedoeling is geweest volgende week een niet-chronologische tijdlijn te introduceren.

Testversie

Feit blijft wel dat Twitter al een paar maanden experimenteert met het weergeven van tweets in niet-chronologische volgorde. Het lijkt er dus wel op dat Twitter kleinere veranderingen gaat doorvoeren in de tijdlijn.

Zo schrijft ook techsite The Verge, die een testversie van de nieuwe tijdlijn heeft gezien. In deze testversie verschijnen sommige tweets op een andere plek dan normaal, maar lang niet allemaal. Daarnaast is het volgens The Verge mogelijk om de niet-chronologische tijdlijn uit te zetten.

Groei

Dat Twitter nadenkt over veranderingen is niet gek. De groei van het aantal gebruikers gaat minder hard dan gehoopt. Het bedrijf onderzoekt allerlei dingen om nieuwe gebruikers aan te trekken.

Onlangs werd al bekend dat Twitter nadenkt over het uitbreiden van het aantal tekens dat een bericht op het platform kan bevatten. Nu kunnen maximaal 140 tekens worden gebruikt in een tweet, maar dat zouden er mogelijk 10.000 worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl