NOS Sport

Schippers supertevreden na indoorzege 60 meter

Schippers na eerste indoorzege van het seizoen

Dafne Schippers heeft in Karlsruhe haar eerste indoor-race van het jaar gewonnen. In de finale snelde ze naar 7.08, een fractie boven haar persoonlijk record.

Dat PR van 7.05, waarmee ze vorig jaar in Praag Europees indoorkampioene werd, had ze eerder op de avond ook al benaderd in de series. "Als ik met twee keer een slechte start 7.07 en 7.08 loop, heb ik er alle vertrouwen in. Ik ben eigenlijk supertevreden."

In de finale hield ze de Amerikaanse Barbara Pierre (7.09) en de Britse Dina Asher-Smith (7.11) achter zich. De andere Nederlandse in de eindstrijd, Jamile Samuel, kon geen tijd neerzetten. Zij werd gediskwalificeerd na een valse start.

Martina zesde, maar dicht bij toppositie

Churandy Martina hield geen medaille over aan zijn optreden in Karlsruhe. In de finale op de 60 meter rende hij de zesde tijd. Ook hij was, net als Schippers, eenhonderdste langzamer dan eerder op de avond in de series: 6.61 om 6.60.

Met die tijd had hij zich al wel verzekerd van deelname aan de WK indooratletiek in Portland in maart. Het was tevens een evenaring van het Nederlands record van Brian Mariano.

Ook Maureen Koster mag naar de WK. Zij werd op de 1.500 meter zevende in 4.10,68 en bleef ruim onder de limiet van 4.13,60.

Ignisious Gaisah bleef met zijn 7,67 meter in de verspringfinale ver verwijderd van de limiet voor de WK (8,18 meter).

Valse start Samuel, zege Schippers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl