Paul Haarhuis spreekt Kiki Bertens toe tijdens haar partij tegen Jekaterina Makarova
NOS Sport

Haarhuis blijft rustig: zege is nog ver weg

Paul Haarhuis is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de 2-0 voorsprong van zijn Fed Cup-ploeg tegen tennisgrootmacht Rusland. De teamcaptain kijkt met trots terug op de prestaties van Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp.

"Hier had ik vooraf nooit aan durven denken, een absolute verrassing", zegt Haarhuis, die zich ondanks de voorsprong niet rijk rekent. "Wij zijn in elke wedstrijd nog steeds de underdog. De overwinning is voor mijn gevoel nog heel ver weg."

Hogenkamp trots

Voor Hogenkamp voelt haar heroïsche zege op Svetlana Koeznetsova als zeer bijzonder. "Vooral de manier waarop maakt het speciaal. Een van de mooiste zeges uit mijn loopbaan."

Hogenkamp liet zich in de partij niet van de wijs brengen door de Russische kopvrouw, die van alles probeerde (hard kreunen, diverse blessurebehandelingen) om Hogenkamp uit evenwicht te brengen. "Ik merkte het een beetje, maar daar maakte ze mij alleen maar sterker mee. Ik was vooral met mijn eigen spel bezig. Ik bleef gewoon knokken."

Bertens verrast Makarova in Fed Cup en zet Oranje op 1-0

We hebben Sjarapova de hele week niet zien trainen, dus het ligt niet echt voor de hand dat ze zondag speelt. Maar het blijft gissen.

Richèl Hogenkamp

De nummer twee van Nederland zegt zondagochtend pas te weten hoe ze de vier uur durende marathonpartij (een record in de Fed Cup) fysiek heeft verteerd. "Nu voel ik mijn benen en mijn rug behoorlijk, maar ik word straks nog gemasseerd. Morgenochtend na de training kan ik daar pas wat zinnigs over zeggen", weet Hogenkamp.

Rusland beschikt nog over de niet geheel fitte Maria Sjarapova, die zondag nog als reserve kan worden ingezet in een van de twee resterende enkelspelpartijen. Hogenkamp verwacht niet dat ze gaat spelen. "We hadden het er nog over met het team. We hebben haar de hele week niet zien trainen, dus het ligt niet echt voor de hand. Maar het blijft gissen."

Hogenkamp zorgt voor stuntzege op Koeznetsova

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl