Federico Bernardeschi scoorde voor Fiorentina

Fiorentina haakt even af in titelstrijd

Fiorentina lijkt voorlopig af te haken in de strijd om de titel in Italië. De Florentijnen verspeelden twee kostbare punten bij Bologna: 1-1.

De wedstrijd in Bologna ontvlamde in de 57ste minuut. Matías Fernández werd met rood van het veld gestuurd, waarna Fiorentina met tien man verder moest. Twee minuten later kwam het tiental toch op 0-1 via Federico Bernardeschi. Vier minuten daarna was het alweer 1-1, dankzij Emanuele Giaccherini.

Fiorentina, dat op de derde plaats in de Serie A staat, heeft nu een achterstand van vijf punten op Juventus en zeven punten op Napoli. Zij komen zondag nog in actie.

Kishna en Hoedt spelen gelijk

Lazio Roma heeft weer twee punten laten liggen. De ploeg van Wesley Hoedt (oud-AZ) en voormalig Ajacied Ricardo Kishna kon niet winnen bij laagvlieger Genoa: 0-0.

Lazio zakt door het gelijkspel twee plaatsen naar de negende stek, achter Sassuolo en Empoli.