NOS Sport

Europese bobsleetitel voor Hefti en Baumann

De Bruin/Van der Geest wordt 21ste op EK

De Zwitserse bobsleeërs Beat Hefti en Alex Baumann hebben voor eigen publiek in Sankt Moritz de Europese titel behaald in de tweemansbob. Piloot Hefti stuurde zijn bobslee over twee runs 0,20 sneller naar beneden dan de Duitsers Nico Walter en Christian Poser.

Maximilian Arndt, wereldkampioen in de viermansbob, bezorgde Duitsland met zijn remmer Kevin Kuske op 0,28 van de winnaar ook de bronzen medaille. Titelhouder en wereldkampioen Francesco Friedrich (Dui) deed door een blessure slechts op halve kracht mee. Hij moest genoegen nemen met de achtste plaats.

De Nederlandse bob met piloot Ivo de Bruin en Oscar van der Geest werd 21ste.

Schneiderheinze pakt goud bij vrouwen

De Duitse Anja Schneiderheinze ging net als vorig jaar met het goud aan de haal bij de vrouwen. Ze daalde samen met remster Annika Drazek 0,48 sneller dan Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen uit België.

Schneiderheinze, de olympisch kampioene van 2006 in Turijn, was vorig jaar in La Plagne ook al de snelste op de EK. Toen sleede ze nog met Franziska Bartels als remster.

Willemsen en Vercruyssen verrasten met het zilver.De Belgische vrouwen, goed op dreef in de wereldbeker, hielden na twee afdalingen net genoeg (0,29) over op de Duitse bob van Stephanie Scnheider en Lisa Marie Buckwitz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl