Robert Huth van Leicester City is met twee doelpunten de gevierde man in de topper tegen Manchester City.

Leicester in kampioensvorm legt Man City op pijnbank

Toen Leicester City rond de kerst kans maakte om als koploper van start te gaan in 2016, stuurde BBC-presentator Gary Lineker een tweet de wereld in. De oud-speler van Leicester beloofde het programma Match of the Day te presenteren in zijn onderbroek als zijn oude ploeg de titel in de Premier League zou winnen. Na vandaag zal Lineker zich wellicht toch wat zorgen maken.

De ploeg van Claudio Ranieri won namelijk met opvallend gemak op bezoek bij naaste belager Manchester City (3-1) en verstevigde daarmee de koppositie.

Bliksemstart Leicester

Manchester City begon het duel als de achtervolger, maar het was Leicester City dat furieus uit de startblokken schoot. In de derde minuut kwam de koploper zelfs op voorsprong. Verdediger Robert Huth ontdeed zich bij een vrije trap van Riyad Mahrez van zijn tegenstander Martin Demichelis en kon via de Argentijn van dichtbij binnentikken.

De schade had zelfs nog groter kunnen zijn, maar topscorer Jamie Vardy en Danny Drinkwater strandden oog in oog met doelman Joe Hart.

Gewiekste Mahrez

Meteen na rust kwam de 2-0 er toch. Uitblinker Mahrez stoomde met de bal aan de voet op naar het doel van Hart. Die was kansloos op de gewiekste afronding van de Algerijn.

Na een uur gooide Leicester de wedstrijd in het slot toen Huth uit een corner zijn tweede treffer van de dag en de derde voor Leicester binnen kopte. Kort voor tijd zorgde Sergio Agüero met zijn veertiende treffer van het seizoen nog voor de 3-1, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden.

Leicester riant aan kop

Met nog dertien wedstrijden te gaan gaat Leicester riant aan de leiding in de Premier League. De voorsprong van de ploeg van Claudio Ranieri op Manchester City is opgelopen tot zes punten. De achterstand van Tottenham Hotspur en Arsenal bedraagt zelfs acht punten, maar die ploegen komen nog in actie.

Later vandaag ontvangt Tottenham stadgenoot Watford, zondag gaat Arsenal op bezoek bij Bournemouth.

Volgende week zondag staat Arsenal-Leicester City op het programma.