Richèl Hogenkamp
NOS SportAangepast

Fed Cup-team stunt met 2-0 voorsprong tegen Rusland

Richèl Hogenkamp heeft het Fed Cup-team op een verrassende 2-0 voorsprong gezet in de eerste ronde van de wereldgroep. De Nederlandse versloeg Svetlana Koeznetsova na precies vier uur tennis (een nieuw record in het landentoernooi) met 7-6 (4), 5-7, 10-8.

Eerder op de dag zorgde Kiki Bertens voor een 1-0 voorsprong dankzij een 6-3, 6-4 zege op Jekaterina Makarova. Zondag vervolgen de teams de ontmoeting in Moskou met twee enkelspelen en een eventueel afsluitend dubbelspel.

Verschil op ranglijst niet merkbaar

Hogenkamp is de mondiale nummer 141, maar haalde tegen de nummer 17 van de wereld een hoog niveau. De Nederlandse nummer twee wachtte geduldig op de fout van de Russin en die tactiek sorteerde effect.

De Gelderse liet in de eerste set op 5-4 een setpoint onbenut, maar sloeg in de tiebreak wel toe. In de tweede set kwam de knokkende Hogenkamp terug van 0-4 naar 4-4, waarna zich een verwoede strijd ontspon en de Russin pas haar zesde setpoint benutte.

Gemiste smash

In de derde set verzuimde Hogenkamp op 5-4 het duel uit te serveren, mede door in dezelfde game een makkelijke smash te missen. Hogenkamp was even van slag, moest het momentum aan de sluwe Koeznetsova geven, maar overleefde op 6-7 een matchpoint.

Hogenkamp bleef knokken en forceerde op 8-8 de beslissende break, waarna ze toesloeg op haar derde wedstrijdpunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl