NOS Sport

Vonn weer ongenaakbaar op de afdaling

Lindsey Vonn wint afdaling in Garmisch

Er staat dit seizoen geen maat op Lindsey Vonn. De 31-jarige Amerikaanse was op de Kandahar-piste in Garmisch-Partenkirchen met afstand de beste op de afdaling en boekte daarmee haar negende wereldbekerzege van het seizoen.

De 31-jarige specialiste op de snellere nummers hield in Beieren de Zwitserse Fabienne Suter ver (1,51) achter zich. De lokale favoriete Viktoria Rebensburg, die Vonn bij de laatste twee reuzenslaloms had verslagen, werd derde op 1,57.

Vijf van de zes

Vonn heeft vijf van de zes afdalingen dit seizoen op haar naam geschreven. Ze won eerder dit seizoen ook al in Lake Louise (twee races), Altenmarkt en Cortina d'Ampezzo.

Ook vergrootte Vonn haar voorsprong in het algemeen klassement van de wereldbeker. De Amerikaanse verzamelde tot nu toe 1.000 punten. De Zwitserse Lara Gut (873) en Rebensburg (740) volgen op gepaste afstand.

Stenmark in zicht

Vonn, de succesvolste skiester ooit in het wereldbekercircuit, staat nu op 76 WB-zeges in haar carrière. Daarmee komt het aantal van de Zweed Ingemar Stenmark, met 86 zeges de absolute recordhouder, binnen bereik.

"Alles valt op zijn plek en ik barst van het vertrouwen", jubelde Vonn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl