Minister Moualem van Buitenlandse Zaken (Syrië)
NOS Nieuws

Syrië: we sturen Saudi's terug in doodskisten

Syrië heeft zich in harde bewoordingen gekeerd tegen de komst van Saudische troepen naar het land. Alle vreemdelingen die zonder onze toestemming naar Syrië komen om te vechten, zullen in houten doodskisten naar huis terugkeren, zei de Syrische minister Walid al-Moualem tegen journalisten in Damascus.

Moualem reageert hiermee op de aankondiging van Saudi-Arabië van twee dagen geleden, dat het land bereid is troepen naar Syrië te sturen om met een internationale coalitie mee te vechten tegen IS.

Saudi-Arabië vindt dat de luchtaanvallen die de coalitie uitvoert gecombineerd moeten worden met een grondoffensief.

'Onwaarschijnlijk'

Volgens de Syrische minister zou zo'n Saudische boodschap normaal gesproken totaal onwaarschijnlijk klinken, "maar met de waanzinnige Saudische leiders van tegenwoordig is alles mogelijk".

Elke interventie in Syrië wordt beschouwd als een vorm van agressie waar elke Syrische burger zich tegen moet verzetten, waarschuwde Moualem.

Einde in zicht

Hij wees erop dat het eind van de burgeroorlog in Syrië in zicht komt, dankzij de recente militaire successen van het regeringsleger, gesteund door de Russische bondgenoten.

Eerder deze week werd het vredesoverleg over Syrië in Genève opgeschort wegens gebrek aan resultaat. De Syrische regering en de verenigde oppositie geven elkaar de schuld van de impasse in de onderhandelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl