Lange files op de A43 op weg naar de Franse Alpen
NOS NieuwsAangepast

Topdrukte op de wegen naar de Alpen

Op de Duitse en Oostenrijkse wegen naar de skigebieden in de Alpen hebben vandaag lange files gestaan. In Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk was het topdrukte. De vakanties zijn daar begonnen.

De officiële schoolvakantie in het midden en zuiden van Nederland is pas 20 februari, maar op veel scholen in gebieden waar carnaval wordt gevierd, zijn de kinderen nu al vrij. In het noorden begint de voorjaarsvakantie 27 februari.

Zuid-Duitsland

Vooral op de snelwegen in het zuiden van Duitsland liep het verkeer vast, meldt de ANWB. Vanochtend vroeg stond er al 13 kilometer file op de A8 bij München. Die file was rond 17.00 uur nog niet opgelost.

Ook op de A5 tussen Karlsruhe en Bazel en op de A9, eveneens bij München, was het zeer druk, net als op de Fernpass. Daar losten de files in de loop van de dag op.

Ook de grote Oostenrijkse wegen liepen vol. Terugkerende wintersporters hadden te maken met de langste wachttijden, bij de grensovergang met Duitsland. Dat is het gevolg van verscherpte grenscontroles, bedoeld om vluchtelingen te traceren.

In Frankrijk stonden de hele dag files ten oosten van Lyon, die maar langzaam oplosten. Vooral in de buurt van wintersportgebieden bij Grenoble, Gap en Albertville vorderde het verkeer nauwelijks. Rond 17.00 uur stond het daar nog altijd vast.

In Zwitserland doen zich volgens de ANWB nog geen echte verkeersproblemen voor.

Lange files vanochtend op de Duitse wegen, zoals hier bij Fussen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl