NOS Voetbal

Hiddink: hoop op een mooie lente

Hiddink: Manchester United zal druk voelen

Zondag staan ze op Stamford Bridge weer tegenover elkaar. Guus Hiddink als manager van Chelsea en Louis van Gaal als baas van Manchester United. Eind december eindigde de ontmoeting op Old Trafford in Manchester in 0-0.

Beide ploegen hebben het dit seizoen lastig, maar sinds Hiddink in december aantrad bij Chelsea heeft de ploeg niet meer verloren en Van Gaal zag zijn ploeg de laatste twee duels goed voetbal spelen en winnen.

Belangrijk duel

"Druk zal er ongetwijfeld bij beide ploegen zijn. Het is een belangrijke wedstrijd tussen twee clubs met een grote historie", blikte Hiddink vrijdag vooruit. Onder zijn hoede heeft heeft Chelsea inmiddels een reeks van negen duels zonder nederlaag neergezet en bezet de ploeg de dertiende plaats.

"Ik had liever wat meer overwinningen dan gelijke spelen gezien, maar de ploeg wordt stap voor stap stabieler", keek Hiddink terug op de afgelopen periode. We zijn langzaam op de weg terug."

Mooie lente

Hiddink weet wat Van Gaal in Manchester doormaakt. "Hij moet presteren. Beide ploegen moeten eigenlijk meedoen om de titel. Er was en is veel ambitie bij Manchester United. Zij zullen dus de druk voelen als ze willen meedoen om de bovenste plaatsen. Ik hoop bij Chelsea op een mooie lente."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl