Robin Haase stuit in Rotterdam op de als derde geplaatste Fransman Gilles Simon
NOS Sport

Haase treft het niet bij loting ABN Amro-toernooi

Robin Haase heeft het niet getroffen bij het ABN Amro-tennistoernooi. Bij de loting voor de eerste ronde werd Nederlands beste tennisser aan de als derde geplaatste Fransman Gilles Simon gekoppeld. Thiemo de Bakker, de tweede Nederlander die rechtstreeks tot het hoofdtoernooi is toegelaten, neemt het in Rotterdam op tegen het Kroatische talent Borna Coric.

Vier eerdere ontmoetingen

Haase kwam bij de Australian Open niet verder dan de eerste ronde. Simon bereikte de vierde ronde, waar hij de latere winnaar Novak Djokovic tot een uiterste krachtinspanning dwong. De Serviër stelde de zege pas in de vijfde set veilig.

Haase en Simon namen het vier keer tegen elkaar op. De Fransman won drie ontmoetingen. De enige zege van de Nederlander dateert van 2008 in Zagreb.

Ook zware dobber De Bakker

De Bakker moet tegen Coric ook aan de bak. De Kroaat bezet de 38ste plaats op de wereldranglijst. De Bakker staat 94ste. Ze speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Coric verloor bij de Australian Open in de eerste ronde van de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas. De Bakker redde het in Melbourne in de eerste schifting niet tegen de Kroaat Marin Cilic, die eveneens meedoet aan het toernooi in Ahoy.

Gasquet

Het toernooi in Rotterdam raakte eerder deze week publiekstrekker Roger Federer kwijt. De Zwitserse vedette onderging een kijkoperatie aan de knie. De Fransman Richard Gasquet is nu als eerste geplaatst. Hij treft zijn landgenoot Jeremy Chardy.

De als tweede geplaatste Cilic moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Oezbeek Denis Istomin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl