NOS Nieuws

'Voor personeel gunstig als V&D in Nederlandse handen blijft'

Nog twee partijen strijden waarschijnlijk met elkaar over de overname van warenhuisketen V&D: CoolCat-eigenaar Roland Kahn en Hudson's Bay. Op welke punten verschillen zij?

Hudson's Bay is alleen geïnteresseerd in de panden waar de V&D op dit moment zit. CoolCat wil het hele pakket: doorgaan met het merk V&D, de inboedel van de winkels en het recht op gebruik van de winkelpanden.

"Dat laatste scenario is natuurlijk heel prettig voor de directie en het biedt zekerheid aan het personeel en de leveranciers", zegt economieverslaggever Wessel de Jong. "Maar dat is tegelijkertijd ook het probleem voor een aantal eigenaren van de panden van V&D. De naam V&D is toch een beetje versleten, zij beginnen liever met iets nieuws, zoals Hudson's Bay van plan is."

CoolCat of Hudson's Bay: wie neemt V&D over?

De partijen zijn heel verschillend, vandaar dat de keuze voor de vastgoedmensen ingewikkeld is. "Het is ongelooflijk spannend", stelt De Jong. "Alle eigenaren zijn hard aan het rekenen om te kijken wat voor hen de meest gunstige variant is."

De Jong denkt dat het nog wel even duurt voordat de partijen eruit zullen komen. "Volgende week moet het gebeuren. De salarisbetaling voor het personeel houdt dan op. Ik verwacht dat ze heel dicht tot aan de deadline van 15 februari gaan onderhandelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl