Sjoerd Ars (r) zet NAC Breda in de uitwedstrijd bij FC Dordecht op 1-0

NAC Breda klimt naar tweede plaats

NAC Breda heeft in de Jupiler League geen averij opgelopen in zijn jacht op koploper Sparta. Bij FC Dordrecht werd met 2-0 gewonnen. NAC heeft vier punten minder dan Sparta, dat zondag VVV-Venlo ontvangt, maar speelde twee duels meer.

Beide ploegen speelden in Dordrecht op de winst. De thuisploeg dacht op 1-0 te komen. De treffer van Jeffrey Fortes werd echter terecht afgekeurd, omdat Rangelo Janga hands gemaakt had.

Robbert te Loeke had al een handvol Bredase inzetten gekeerd, maar de Dordrecht-doelman ging vlak voor rust na een hoekschop onder de bal door en zag Sjoerd Ars raak knikken. De Brabander was na de rust ook het eindstation na een prachtige combinatie tussen Uros Matic en Vlatko Lazic.

Kees van Buuren krijgt rood in het duel met RKC Waalwijk

Almere City deed de rode lantaarn over aan RKC Waalwijk. Almere won thuis het onderlinge duel met 3-1.

Almere ging rusten met een 1-0 voorsprong. Ricardo Kip schoot raak na een goede actie en voorzet van Jasper Waalkens. RKC leek te ontsnappen toen Kees van Buuren rood kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speler en Ismail Yildirim vanaf de stip de 1-1 liet aantekenen.

Het tiental bleek echter taaier dan het elftal. Na een vrije trap van Gaston Salasiwa trof Enzio Boldewijn doel en in de slotfase strafte Soufyan Ahannach een defensieve Waalwijkse blunder genadeloos af (3-1).