Erik Falkenburg in duel met Rick Kruys

Slaapverwekkend gelijkspel op Woudestein

Nummer 16 Excelsior en nummer 14 Willem II wachten na de winterstop nog altijd op hun eerste zege. Een slaapverwekkende vertoning in Kralingen kreeg met 0-0 het meest logische resultaat.

Beide ploegen slaagden er lange tijd niet in een aanval met perspectief op de mat te leggen. Er was veel strijd, een hoop gepriegel, maar voor beide doelen viel er niet veel te beleven.

Alleen de thuisploeg werd, na ruim twintig minuten, kort achter elkaar drie keer gevaarlijk: Willem II-doelman Kostas Lamprou lag in de weg toen de snelle Brandley Kuwas was doorgebroken, Tom van Weert raakte bij een goede schietkans de rug van Erik Falkenburg en een kopbal van Rick Kruys uit een hoekschop werd door Bartholomew Ogbeche op de doellijn gekeerd. Daarna keerde de rust weer.

Brandley Kuwas baalt na een gemiste kans
    Alfons Groenendijk
    Rick Kruys (r) krijgt een kopkans, maar Bartholomew Ogbeche haalt hem van de lijn
    Funso Ojo (l) in duel met Brandley Kuwas

Excelsior drong ook in de tweede helft het meest aan. Na een uitglijder van Dico Koppers kreeg Adil Auassar een goede kans. Hij omspeelde Lamprou, maar manoeuvreerde zichzelf daarbij ook in een kansloze positie.

Filip Kurto werd pas na een uur spelen op de proef gesteld. De Poolse doelman moest zich strekken om een schuiver van Robbie Haemhouts te onderscheppen.

In een kopie van de eerste helft, stichtte Excelsior twintig minuten na rust opnieuw drie keer op rij gevaar. Nu kon Van Weert na een scherpe voorzet van Khalid Karami net niet bij de bal, strandde Kuwas wederom op Lamprou en kopte Daan Bovenberg over.

En ook nu werd het vervolgens even snel weer oorverdovend stil. Alleen bij een omhaal van Willem II-captain Funso Ojo veerden de aanwezigen nog even op. De bal landde op het dak van het doel. Misschien maar goed ook, een overwinning voor de Tricolores zou lichtelijk beschamend zijn geweest. Ook de thuisploeg verdiende de drie punten niet. Dat vond Lamprou ook: de prima doelman hield in de allerlaatste minuut Van Weert van dichtbij van een doelpunt af.