NOS Voetbal

Vergelijking met Isco vindt Ramselaar nog te vroeg

Ramselaar wil niet met Isco vergeleken worden

Bart Ramselaar was zó euforisch met zijn eerste van twee doelpunten in de 3-1 bekerwinst op PSV dat hij zich niet realiseerde dat hij tijdens het juichen zijn vinger voor zijn mond hield. Alsof hij iemand het zwijgen op wilde leggen.

"Dat besefte ik pas op de terugreis", zegt de 19-jarige middenvelder een dag later. "Dat begreep ik zelf ook niet helemaal. Het had geen betekenis, het was gewoon emotie."

Het gaat hard met Ramselaar. Criticasters heeft hij eigenlijk nog niet, dus dat vingertje heeft hij ook niet nodig. De jeugdspeler van Utrecht debuteerde vorig seizoen in de hoofdmacht en is dit seizoen al een vaste waarde.

Bart Ramselaar (rechts) kan zijn geluk niet op met de bekerwinst op PSV

"Ik ontwikkel me snel", weet Ramselaar. "Veel spelen is goed voor me. Ik probeer er van te genieten en mijn niveau te halen. Isco van Real Madrid is mijn voorbeeld, ja. Maar daar wil ik niet mee vergeleken worden. Nog niet."

Bekerfinale?

Zondag is PSV weer de tegenstander ("we voelden dat er wat te halen viel"), maar dan in de competitie. Is dat duel nog wel belangrijk? Richt Utrecht zich niet volledig op het winnen van de beker nu de amateurs van VVSB de tegenstander zijn?

"Ja, daar wil ik nog even op inhaken. Ik had het voor de loting over 'die amateurtjes van VVSB', maar dat bedoelde ik niet verkeerd. Het is een gunstige loting, maar we moeten nog maar zien te winnen. Stel je voor dat je verliest. Je kan je dus niet volledig focussen op de beker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl