Het Regency Hotel in Dublin
NOS Nieuws

Boksfans beschoten in hotel Dublin, één dode

Bij een schietpartij in een hotel in Dublin is zeker een dode gevallen en zijn twee mensen gewond geraakt. Drie mannen kwamen verkleed als politie-agent het Regency Hotel binnen en begonnen daar te schieten.

De slachtoffers zijn allemaal boksfans die af waren gekomen op de weging van boksers die komend weekend meedoen aan een kampioenschap. De twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht om daar te worden behandeld.

Over het motief van de daders is nog niets bekend. Ze zijn na de schietpartij spoorloos verdwenen. De Ierse Televisiezender UTV meldt dat niet ver van het hotel een uitgebrande vluchtauto is gevonden.

Veel gezinnen met kinderen

De weging voor de Clash of the Clans-wedstrijden die dit weekend in Dublin gehouden worden trok ook veel gezinnen met kinderen. In de Ierse krant The Independent is een foto te zien die werd genomen net voor de schietpartij begon, rond 14.00 uur vanmiddag.

Volgens ooggetuigen doken vrouwen en kinderen alle kanten op om dekking te zoeken toen twee schutters hun wapens leegschoten in de lobby van het hotel. De derde schutter liep buiten en bedreigde daar meerdere mensen. De mannen waren gekleed in kogelwerende vesten van de politie.

The Independent meldt verder dat er nog een vierde man betrokken was bij de actie. Die zou verkleed zijn geweest als vrouw. Hij zou tegen een van de schutters hebben geroepen: “Hij is niet hier. Ik kan hem niet vinden.” Een van de schutters zou toen hebben geantwoord: “Laten we hier weggaan.” Naar wie ze op zoek waren is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl