NOS Nieuws

Maandag voorstel voor doorstart TSN door Buurtzorg

De gemeenten waar het in financiële nood verkerende TSN Thuiszorg actief is, krijgen maandag een voorstel van branchegenoot Buurtzorg. Daarin staan de voorwaarden waaronder Buurtzorg de TSN-activiteiten wil overnemen. De gemeenten krijgen twee weken de tijd om te reageren. Dat hebben de bewindvoerders van TSN bekendgemaakt.

Zij zeggen dat het plan dat Buurtzorg heeft opgesteld het beste is voor de 10.000 medewerkers van TSN en de 40.000 cliënten. Zij raden daarom alle partijen aan om het plan te steunen. Verder roepen zij de gemeenten op om de TSN-facturen te blijven betalen, zodat ook in februari de salarissen kunnen worden betaald.

Reacties

Staatssecretaris Van Rijn, die de partijen afgelopen weken bijeenbracht, is blij met de plannen. "Dit maakt het mogelijk dat ouderen hun vertrouwde hulp houden en werknemers hun baan en salaris", zegt hij. De vakbond FNV sluit zich daarbij aan en roept de gemeenten op om met Buurtzorg in zee te gaan.

De brancheorganisaties BTN en Actiz zijn bang dat Buurtzorg onder het mom van innovatiegelden staatssteun gaat krijgen om te voorkomen dat cliënten zonder zorg komen te zitten. Ze waarschuwen dat eventuele steun niet tot concurrentievervalsing mag leiden en dat andere organisaties onder dezelfde voorwaarden offertes moeten kunnen uitbrengen.

BTN heeft de Autoriteit Consument & Markt gevraagd om afspraken tussen Buurtzorg en de overheid daarop te toetsen.

Uitstel van betaling

350 gemeenten maken gebruik van de zorg van TSN. De grootste thuiszorgorganisatie vroeg eind november uitstel van betaling aan, omdat er geen geld genoeg was om de rekeningen te betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl